< VISSZA

Anilogue 2017 - Rövidfilmes versenyprogram 'A'


rövidfilm válogatás, 93 perc, 2017

Időpontok:

Rendező:

Nem emberi (Steffen Bang Lindholm, DK, 6')

Egy zombijárványt követően a zombikat meggyógyították és elkülönített táborokba száműzték őket. Egy előítéletes újságíró be akarja bizonyítani, hogy nem lehet őket rehabilitálni.

Eddy Table hiánya (Rune Spaars, NO, 13')

Mi van, ha a legnagyobb félelmed és a legnagyobb szerelmed ugyanaz? Eddy Tables elveszik egy sötét erdőben, ahol egy rejtélyes lányra és veszélyes parazitákra bukkan. Menekülnie kellene, de valami visszatartja. Rune Spaans romantikus horror rövidfilmje alapjául a kanadai Dave Cooper munkássága szolgált.

Vulkánsziget (Anna Katalin Lovrity, HU, 9') 

Valahol egy szigeten az óceán közepén a természet ereje úgy munkálkodik még, mint az ősidőkben. Egy fiatal, naiv nőstény tigris lakik ott, összhangban magával és a természettel. Amikor ébredező nőiességét észreveszi egy idősebb hím, a fiatal nőstény egyre jobban retteg a heves közeledésétől.

Call of Cuteness (Brenda Lien, DE, 4')

Míg mi biztonságban a legnépszerűbb macskás fail videóválogatást nézzük, minden, amit eddig elrejtettünk visszatér ebben a fogyasztói rémálomban.

Szemtől szembe (Natasha Tonkin, UK, 7')

A Tête à Tête egy rövid animációs dráma, mely bemutatja a kapcsolódás, az elszigeteltség és a női identitás kérdését a mai digitális világban. A történet a szórakozni szerető Kerrit követi, aki a nővére családjával tölti a hétvégét. Ahogy nő a feszültség, a technológia könnyű menedéket nyújt. De ahogy Kerri levesz a szemét a képernyőről, egy sokkal mélyebb kapcsolódást fedez fel.

Azt akarom, hogy a Plútó újra bolygó legyen (Marie Amachoukeli, Vladimir Mavounia Kouka, FR, 13')

Transzhumanista románc a közeljövőből. Egy szerény körülmények közül származó fiatal fiú, Marcus, aki H-, beleszeret egy H+-ba.

Az egész történet (Daisy Jacobs, Christopher Wilder, UK, 8')

Amikor apa kilép az ajtón az ötéves Toby rájön, hogy a szülők néha elmennek. Sokk hatása alá kerül, az egész szoba katapultál és egy másik helyiségként landol. A szoba szinkronba kerül Toby labilis érzelmeivel, amikor felborul az otthoni élet az 1970-es és 1980-as évekre jellemző váláshullám közepette. 40 évvel később az kaleidoszkóp által megtört emlékek még mindig látszanak a falon. Toby ragaszkodik ezekhez a emlékdarabkákhoz, hogy összerakhassa a történetet.

A vonat, az erdő (Patrick Buhr, DE, 3')

Egy vonatút fura eseményeket fed fel.

A reggeli cowboy (Fernando Pomares, DE, 15')

A Morning Cowboy egy átlagos munkájú, átlagos fickó, Jose története. Egy nap azonban úgy dönt, cowboy-nak öltözik. Jose egy érzékeny történetet mutat be, ami kapcsán elgondolkodhatunk, hogy olyan életet élünk-e, amilyet szeretnénk.

Manivald (Chintis Lundgren, EE, 13')

Manivald, a róka, most lesz 33 éves. Túlképzett, munkanélküli, életunt és a nyugdíjas, túlzottan gondoskodó anyjával él. Napjait zongorázással tölti, míg anyja kávét főz neki és kimossa a zoknijait. Könnyű, de nem jó életet él. Az egészségtelen, társfüggő viszonyuk alapjaiban rendül meg, amikor elromlik a mosógép és becsöppen az életükben Toomas, a szexi és izgalmas farkas szerelő, aki nem csak a mosógépet, de őket is rendbe hozza.

Tovább az Anilogue Filmfesztivál részletes programjához

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató