< VISSZA

Anilogue 2017 - Rövidfilmes versenyprogram 'C'


rövidfilm válogatás, 92 perc, 2017

Időpontok:

Rendező:

Amalimbo (Juan Pablo Libossart, SE, 15')

Az Amalimbo egy ötéves kislány, Tipuana történetét mutatja be, aki megismeri a pokol tornácát miközben megpróbál "átjutni a túloldalra", hogy újra találkozzon a nemrég elhunyt apjával. A rövid történet beazonosítatlan helyeken játszódik a beazonosítatlan jövőben.

Lupus (Carlos Gomez Salamanca, FR, 10')

2011 decemberében egy húsztagú kóborkutya falka széttépett egy éjjeli őrt Bosa utcáin, Bogota egyik külvárosában. A rövid animációs film eköré a tragikus hír köré épül és mutatja be a test, a kegyetlenség és a területek fogalmait.

Bye-Bye, Mom (Tina Orosz, HU, 6')

A történet egy városban játszódik, ahol ha az emberek elbúcsúznak egy szerettüktől, cserébe egy darabot adnak a testükből. Ahogyan az elválás fájdalma múlik, úgy egyre kevesebb részt adnak magukból. A főhős egy lány, aki az édesanyjától búcsúzik az állomáson. Itt kezdődik a lány megpróbáltatása: meg kell tanulnia egyedül élni.

Lerajzolni valakit kilencszer (Sasha Svirsky, RU, 6')

Kilenc rövid és váratlan történet mutatja be, hogyan lehet ábrázolni egy embert. Az alkotó absztrakciót, kollázst és rajzolt animációt vegyítve az animációban rejlő lehetőségek spontán és nem szisztematikus felfedezésére invitál minket és az elfojthatatlan képzelőerő világába vezet minket.

Szerda Goddard-ral (Nicolas Menard, UK, 4')

A személyes megvilágosodás keresése románchoz és kétségbeeséshez vezet.

Dióhéjban (Fabio Friedli, CH, 5')

Egy magtól a háborúig, a hústól a szerelemig, a közönytől az apokalipszisig. Kísérlet a világ összefoglalására dióhéjban.

A sün otthona (Eva Cvijanovic, HR, 10')

Egy dús, élettel teli erdőben él egy sün. A többi állat tiszteli és irigyli. A Sün rendületlen odaadása az otthona iránt négy telhetetlen szörnyet azonban nagyon zavar. Közösen feszült ostrom alá veszik a Sün házát. A Branko Copic klasszikusa alapján készült Sün háza egy kedves és univerzális mese, mely a kicsiket és nagyokat egyaránt emlékezteti arra, hogy mennyire különleges az otthonunk.

Alternatív séta (Ivan Maximov, RU, 5')

Anya nagyon lelkesen beszélget egy barátjával. Nem veszi észre, hogy a babája kimászik a babakocsiból, megy egy kört a parkban, majd diszkréten visszamászik.

Csúnya (Nikita Diakur, DE, 11')

Egy csúnya macska a túlélésért küzd egy romlott világban, míg végül egy misztikus törzsfőnök személyében lelkitársa talál. Az animációt a "Csúnya, a macska" internetes történet ihlette.

Mégis csak emberek vagyunk (Jan Míka, CZ, 17')

Egy zord tél során a mezei nyúlnak szembe kell néznie a hideggel, az éhséggel, valamint a vadászok és más állatok veszélyével. Egy nap megtudja, milyen jó, kényelmes és biztonságos életet élnek a házi nyulak.

Tovább az Anilogue Filmfesztivál részletes programjához

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2022-23 borító

Exhibition 2022 banner férfiakkal

 Moliere 400 Új bemutatók felirattal

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató