< BACK

Spanish Filmweek: The Author

El Autor
spanish drama, 112 min, 2017
in Spain with Hungarian subtitles

Show times:

Director: Manuel Martín Cuenca

cast: Javier Gutiérrez, María León, Antonio de la Torre, Adriana Paz, written by Manuel Martín Cuenca, Alejandro Hernández, music by José Luis Perales, Pablo Perales Carrasco, cinematographer: Pau Esteve, edited by Ángel Hernández Zoido

Álvaro elválik feleségétől, a sikeres bestseller írótól, Amandától, és elhatározza, hogy megvalósítja saját álmát: ír egy nagyszerű regényt. Tehetség és képzelőerő híján azonban nem képes rá... Írástanára útmutatását követve a regény alappilléreit kutatja, mígnem egy nap felfedezi, hogy a fikció a valóságon keresztül írható le. Álvaro manipulálni kezdi szomszédait és barátait, hogy megalkossa saját történetét, egy valós történetet, amely túlmutat a fikción. Az alkotás a legjobb női mellékszereplő és férfi főszereplő Goya-díját is elnyerte.

Álvaro se separa de su mujer, Amanda, una exultante escritora de best-sellers, y decide afrontar su sueño: escribir una gran novela. Pero es incapaz; no tiene talento ni imaginación... Guiado por su profesor de escritura, indaga en los pilares de la novela, hasta que un día descubre que la ficción se escribe con la realidad. Álvaro comienza a manipular a sus vecinos y amistades para crear una historia, una historia real que supera a la ficción. La película ganó el Goya al mejor actor protagonista y a la mejor actriz de reparto.

Tovább a Spanyol Filmhét 2018 teljes programjához!

Awards: Goya-díj: legjobb férfi főszereplő, legjobb női mellékszepelő

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a honlapon (az URÁNIA KÁVÉZÓ menüpont alatt) feltüntetett időpontokban tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

getting here
ticket info
contact us
company details
press
privacy policy