Eucharisztia - filmvetítés

2021. szeptember 11. 11:00 - 13:00

Helyszín: Díszterem

A szereplők Jézus életének tanúi, János, Mária és Magdolna, akik együtt élve, beszélgetve feltárják az evangéliumi eseményeket. Mintha csak együtt lennénk velük, beszélgetve, megidézve Jézus alakját és a történteket.

A film a mai embert szeretné megszólítani a szereplők karizmájával, elsősorban Jézus személyes mágikus hatásával, bölcsességével és a belőle áradó szeretettel. Mindezt közérthető formában, mai nyelven kissé leegyszerűsítve, de a szellemi tudást átadva.

Több jelenet Magdolna és Jézus kapcsolatáról, találkozásairól szól. A látottak révén mindkettőjükhöz közelebb kerülünk, megismerve személyiségüket, a tanítást. Egy másik jelenet az emmauszi úton történteket mutatja be, amikor két tanítvány a feltámadt Jézussal találkozik, s azok felismervén kérlelik: Maradj velünk... Jézus eltűnik, hangja messziről hallatszik: Veletek maradok mindörökké...

A film műfaja dráma, középpontjában az eucharisztia megértése áll - a kenyérszaporítás, borszaporítás és Jézus utolsó vacsorán mondott beszédének megértése -, kifejtve, hogy a bor és a kenyér magunkhoz vétele miért valóban Jézus testének, valóságának velünk való egyesülése. A film a Golgota és az eucharisztia mai mondanivalójának megértetésével nagy hiányt pótol jelenlegi anyagias világunkban.

Előtanulmánya a rendező előző munkája, a 2019-ben készült, Erdélyben és erdélyi színészekkel forgatott "A funtineli boszorkány" című díjnyertes játékfilm volt.

Rendező: Poór István

Szereplők: Veress Albert, Ritziu-Ilka Krisztina, Sarbó Kata, Pap Tibor, Domján Kata, Gál Panna

» « 2021. Október

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Metropolitan Opera 2021/2022

Az ember Földje(?)

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató