METROPOLITAN OPERA LIVE IN HD 2021/22

Elindult a jegyelővétel a 2021-es közvetítésekre

2021. október 9. - 2022. június 4.

Helyszín: Díszterem

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és internetes jegyvásárló felületén, valamint az Interticket hálózatában 2021. szeptember 15-én 10 órától
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy jegyet váltani az elhúzódó koronavírus-pandémia miatt egyelőre csak az idei előadásokra lehet.

A MET LIVE IN HD 2021/22-es évadában három kortárs opera mellett olasz, francia, orosz és osztrák klasszikusokat láthatunk. A kortársak között kiemelt helyet kap a Metropolitan Opera első afroamerikai szerzőtől bemutatott operája, a Magyarországon is megfordult és jól ismert jazz-zenész, Terence Blanchard Fire Shut Up in My Bones című műve. New Yorkban ez lesz az évad nyitóelőadása, de a közvetítések sorában másodikként láthatjuk majd. A másik két kortárs darab: az ausztrál Brett Dean 2017-es, remek Hamlet-feldolgozása Allan Claytonnal a címszerepben, valamint az amerikai Matthew Aucoin 21. századi Eurüdiké-adaptációja Erin Morley címszereplésével. Az olasz mesterek közül Verditől a Rigoletto a 20-as évek art deco világában elevenedik meg Bartlett Sher új rendezésében, a Don Carlost pedig a Met-ben még soha nem játszott eredeti, ötfelvonásos változatban láthatjuk, Matthew Polenzanival. Szintén új rendezés Donizetti Lammermoori Luciája is a fiatal ausztrál színész-rendező, Simon Stone színpadraállításában. Puccini Turandotjának Anna Netrebko címszerepe ad különös vonzerőt. Muszorgszkij Borisz Godunovja René Pape-val az eredeti, két és negyed órás, szünet nélküli változatban hengerel majd le bennünket.  Richard Strauss Ariadné Naxosban című bécsi operáját pedig a világ egyik legjobb Ariadnéja, a norvég Lise Davidson énekli, olyan sztárok kíséretében, mint Brenda Rae és Isabel Leonard. A Met hagyományaihoz híven a karácsonyi, újévi ünnepi időszak alatt ismét lesz családi operaelőadás is, sőt, idén nemcsak A varázsfulvola jól ismert feldolgozása kerül a mozivászonra, hanem Massenet Hamupipőkéje is, amelynek 90 perces rövidített változatát Isabel Leonarddal az új év első napján közvetítjük.

Jegyár: 4500 Ft


Műsor:

2021. október 9., szombat 19:00 - Modeszt Muszorgszkij: Borisz Godunov - ÉLŐ közvetítés
Rendező: Stephen Wadsworth
Szereposztás: René Pape (Borisz Godunov) David Butt Philip (Grigorij), Maxim Paster (Sujszkij herceg), Alekszej Bogdanov (Scselkalov), Ain Anger (Pimen), Ryan Speedo Green (Varlaam)

2021. október 23., szombat 19:00 - Terence Blanchard: Fire Shut Up in My Bones (a MET új produkciója) - ÉLŐ közvetítés
Rendező: James Robinson és Camille A. Brown
Szereposztás: Angela Blue (Sors/Magányosság/Greta), Latonia Moore (Billie), Will Liverman (Charles)

2021. december 4., szombat 19:00 - Matthew Aucoin: Eurüdiké (a MET új produkciója) - ÉLŐ közvetítés
Rendező: Mary Zimmerman
Szereposztás: Erin Morley (Eurüdiké), Joshua Hopkins (Orfeusz), Jakub Józef Orliński (Orfeusz), Nathan Berg (Eurüdiké apja), Barry Banks (Hádész)

2021. december 19., vasárnap 10:30
Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola (felvételről)
Rendezte: Julie Taymor
Szereposztás: Miklósa Erika (Az Éj királynője), Ying Huang (Pamina), Matthew Polenzani (Tamino), René Pape (Sarastro), Nathan Gunn (Papageno), Jennifer Aylmer (Papagena), Greg Fedderly (Monostatos)

.................................................................................................................................................................................

2022. január 1., szombat 19:00 - Jules Massenet: Hamupipőke - ÉLŐ közvetítés
Rendező: Laurent Pelly
Szereposztás: Jessica Pratt (A tündér), Isabel Leonard (Hamupipőke), Emily D'Angelo (A herceg), Stephanie Blythe (Madame de la Haltière), Laurent Naouri (Pandolfe)

2022. január 29., szombat 19:00 - Giusseppe Verdi: Rigoletto (a MET új produkciója) - ÉLŐ közvetítés
Rendező: Bartlett Sher
Szereposztás: Rosa Feola (Gilda), Varduhi Abrahamyan (Maddalena), Piotr Beczala (A mantuai herceg), Quinn Kelsey (Rigoletto), Andrea Mastroni (Sparafucile)

2022. március 12., szombat 19:00 - Richard Strauss: Ariadné Naxoszban - ÉLŐ közvetítés
Rendező: Elijah Moshinsky
Szereposztás: Lise Davidsen (Ariadné), Brenda Rae (Zerbinetta), Isabel Leonard (Zeneszerző), Brandon Jovanovich (Bacchus), Sean Michael Plumb (Harlekin), Johannes Martin Kränzle (Zenetanár), Sir Thomas Allen (Majordomus)

2022. március 26., szombat 17:00 - Giusseppe Verdi: Don Carlos (a MET új produkciója) - ÉLŐ közvetítés
Rendező: Sir David McVicar
Szereposztás: Sonya Yoncheva (Élisabeth de Valois), Elīna Garanča (Eboli hercegnő), Matthew Polenzani (Don Carlos), Étienne Dupuis (Posa márki), Eric Owens (II. Fülöp), John Relyea (Főinkvizítor)

2022. május 7., szombat 19:00 - Giacomo Puccini: Turandot - ÉLŐ közvetítés
Rendező: Franco Zeffirelli
Szereposztás: Anna Netrebko (Turandot), Ermonela Jaho (Liù), Yonghoon Lee (Kalaf), Ferruccio Furlanetto (Timur)

2022. május 21., szombat 19:00 - Gaetano Donizetti: Lammermoori Lucia (a MET új produkciója) - ÉLŐ közvetés
Rendező: Simon Stone
Szereposztás: Nadine Sierra (Lucia), Javier Camarena (Edgardo), Artur Ruciński (Enrico), Matthew Rose (Raimondo)

2022. június 4., szombat 19:00 - Brett Dean: Hamlet (a MET új produkciója) - ÉLŐ közvetés
Rendező: Neil Armfield
Szereposztás: Brenda Rae (Ophelia), Sarah Connolly (Gertrúd), Aryeh Nussbaum Cohen (Rosencrantz), Christopher Lowrey (Guildenstern), Allan Clayton (Hamlet), David Butt Philip (Laertes), William Burden (Polonius), Jacques Imbrailo (Horatio), Rod Gilfry (Claudius), Sir John Tomlinson (Hamlet atyjának szelleme)

Az operákat angol és magyar felirattal láthatják nézőink.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Élő közvetítések esetén rendkívüli légköri viszonyok zavarhatják a műholdas adást. Ezekre a kép- és/vagy hanghibákra a filmszínháznak nincs befolyása. Ilyen esetekben a jegy árát nem áll módunkban visszatéríteni.

A The Met: Live in HD sorozatról

A Metropolitan Opera a The Met: Live in HD sorozatnak köszönhetően vált a világ legnagyobb alternatívtartalom-közvetítőjévé. Több mint 70 ország több mint 2200 mozijában vetítik az előadásait, így a világszerte elért nézők számát tekintve is egyedülálló művészeti intézmény. Amikor 2006-ban elkezdődtek az élő közvetítések, még kizárólag a Met kísérletezett azzal, hogy alternatív tartalmat juttasson el mozikba. A program azóta évről évre bővül, ez idáig több mint 24 millióan váltottak jegyet a Met élőben közvetített előadásaira. A közvetítéseket maguk a Met sztárjai vezetik: a szünetekben ők interjúvolják meg az előadás szereplőit, készítőit, ők vezetik körbe a nézőket a színfalak mögött.

A The Met: Live in HD sorozat vetítését az alapító szponzor, a The Neubauer Family Foundation nagylelkű támogatása teszi lehetővé. A digitalis adást a Bloomberg Philanthropies támogatja.

 A Live in HD sorozattal kapcsolatos további információk a Metropolitan Opera oldalán  >> ITT << találhatók.

» « 2021. Október

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Metropolitan Opera 2021/2022

Az ember Földje(?)

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató