< VISSZA

ITÁLIAI UTAZÁS: Marianna Ucrìa

Marianna Ucrìa
olasz-francia-portugál játékfilm, 108 perc, 1997
olasz nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Roberto Faenza

szereplők: Emmanuelle Laborit, Bernard Giraudeau, Philippe Noiret

A 2020. május 4., 18:30-ról 2020. november 30., 18:30-ra halasztott, elmaradt előadás pótlása.  

Az új időpontra mind az eerdeileg 2020. május 4., 18:30-ra, mind a 2020. november 30. , 18:30-ra megváltott jegyek érvényesek.  Azok, akik az új időpontban nem tudják vagy nem kívánják megtekinteni az előadást, jegyüket visszaválthatják az előadás előtti nap pénztárzárásig. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találja. >>>

***

Dacia Maraini lebilincselő történelmi regénye, a Marianna Ucría hosszú élete az év könyve volt Olaszországban 1990-ben. Roberto Faenza belőle készült filmje remekül adja vissza könyv világát, a XVIII. századi szicíliai arisztokrácia életét, a merev és szigorú társadalmi viszonyokat, az ódon mediterrán kastélyok és a szicíliai táj hangulatát. És persze remek történet.
Főhőse, Marianna Ucria, egy süketnéma lány az egyik palermói arisztokrata családból, akit 13 évesen, a kor szokásai szerint feleségül adnak a nagybácsijához, Duca Pietróhoz. Marianna zokszó nélkül fogadja a házasságot, s 16 évesen már három gyermeket, három kislányt, majd végül egy fiút is szül férjének. Húszas éveiben jár, amikor gyermekei oktatója, egy fiatal francia tanár megismerteti őt a korabeli Európa és a felvilágosodás új eszméivel. Ez felnyitja az amúgy rendkívül intelligens lány szemét, aki ettől fogva, a kor lehetőségei között, megpróbálja a maga útját járni, megéli az igazi szerelem örömét és végül süketnémasága okát is felderíti.


Az Itáliai utazás sorozat elmaradt vetítéseinek új időpontjai és programja 2021-ben>>>

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató